Hem » Tips » Vinterträning

Arkiv

Kategorier

Vinterträning

Vill du hålla igång året runt men kan bara sucka när snön täcker alla bra joggingspår? Gillar du gymmet men funderar på att testa något nytt som ger dig lite mer utrymme? Vintersporter finns det gott om, och varför inte göra det bästa av vintern och njuta av den istället för att plågas av den. Nedan listar vi några och vad du ska tänka på innan du sätter igång, de kommer alla med för- och nackdelar. 

Hockey

Med hockey får du ett rejält träningspass där alla muskler aktiveras. Då tränar också balans och koordination, det gäller att hålla sig stående på sina skridskor och kontrollera pucken medan du åker framåt eller bakåt. En nackdel är att hockey kräver en del utrustning, det kan tära temporärt på ekonomin att köpa in allting nytt. Du kan köpa allt du behöver från Sticksonline som har bra priser. En annan nackdel är att hockey är en lagsport, det är inte alls lika kul eller givande att spelas själv. Du behöver ha några att spela med och emot för att få ut det mesta av dina träningspass. Annonseringar på Facebook och förfrågningar bland vännerna kan hjälpa för att hitta träningspartners.Om du mot förmodan inte lyckas hitta några att spela med så är skridskoåkning ett härligt sätt att röra sig på och som går att göra själv i olika former. Kanske kan du testa långfärdsskridskor?

Längdskidor

På sommaren är det simning som är den perfekta träningsmetoden om man vill nyttja årstiden maximalt. På vintern kommer istället längdskidor på tal. Det är en passande sport i Sverige också för vi är duktiga på att skapa spår genom skogarna som alla är välkomna att använda. De lokala idrottsföreningarna fixar kring elljusspår eller över sjöar för klubben och privatpersoner. Du kommer att få slimmade muskler och bra uthållning. En nackdel är att bra skidor kostar pengar och det är en sport som inte passar alla. Långa turer i skidspåren och att befinna sig i vintermörkret i skogen är inte för alla. Det tar också tid att hitta rätt teknik i spåren, tills dess kan sporten kännas onödigt tung även vid kortare distanser. Men för den som är nyfiken finns prova-på möjligheter i många idrottsföreningar. Skulle du sedan falla för skidåkningen så finns nybörjarkurser även för vuxna.

Curling

Det här är en sport som vi svenskar är duktiga på i internationella mästerskap. Curling kräver inte full mundering som andra vintersporter, du befinner dig på isen men alltid inomhus. Det roligare med curling är att du får bra motion men även träna ditt intellekt. Du tränar teknik och behöver vinna över motståndarlaget, det gäller att vara smart och beräkna vilka placeringar ni borde satsa på. En nackdel är att återigen behöver du flera att träna med. Det är så klart alltid roligt att träna med fler men det kan vara svårt att hitta tillräckligt med personer att värva. Det finns inte curlinghallar i varenda stad heller. Men om det finns i din stad så rekommenderar vi varmt att du kontaktar curlingklubben och ser på möjligheten att få prova på denna spännande sport.