Hem » Blogg » Träning och kosttillskott

Arkiv

Kategorier

Träning och kosttillskott

När man börjar träna kommer man förr eller senare komma i kontakt med kosttillskott. Detta kan antingen vara genom andra personer som tränar samma sak som också tar kosttillskott, eller när man läser på sig inom olika ämnen som är relevant för ens träning. En naturligt följd till detta blir då: behöver man ta kosttillskott när man tränar?

Till att böja med kan man ju tänka sig hur länge människor har ägnat sig åt fysiskt krävande aktiviteter. Det vore ju underligt om vi inte skulle kunna göra detta utan att ta kosttillskott. Men något som också är sant är att vi ser betydligt mer extrem träning bland människor idag är för bara några årtionden sedan. Och den mängd näring och byggstenar kroppen behöver beror på hur mycket träning man utsätter kroppen för.

Hobbymotionären som tränar kanske tre gånger i veckan har väldigt annorlunda behov från någon som tränar hårt två gånger om dagen sex eller sju dagar i veckan. Den förstnämnde behöver nog inte mer än att bara äta en balanserad och hälsosam kost, men den sistnämnde kommer mest troligt behöva tillskott som motsvarar den belastningen deras kropp upplever. Butiker som Greatlife finns då tillgänglig för dessa personer och kan hjälpa till att tillgodose behovet av ytterligare näringsämnen.

Tillskott man ser på gymmet, som shakes, drycker, bars och liknande kommer inte riktigt med den information en vanlig gymbesökare kanske behöver. Den som exempelvis går på gymmet för att gå ned i vikt och tränar ganska lågintensivt i varje pass, kommer mest troligt att få i sig mer kalorier från dessa än de gjort av med under passet. Det gäller att se till så att man inte får i sig för mycket kalorier i kombination med träningen. Kost och träning är en knepig kombination men när du väl lärt dig hur du ska äta i samband med träning är det inte alls svårt.