Hem » Blogg » Stockholm Marathon 2015

Arkiv

Kategorier

Stockholm Marathon 2015

8876968-stockholm-marathon

För bara ett två dagar sedan, den 3 juni, avgjordes den 37:e ASICS Stochholm Marathon, och det var verkligen ingen besvikelse!

Låt oss börja med vädret, ofta inte den viktigaste faktorn när det kommer till ett maraton, men en väldigt påtaglig sådan. Det var inte det vackraste vädret som många kanske önskade sig, regnet drog sig in över Stockholms stad och det var bara mellan 10 och 11 grader varmt. Men om vi ser på den ljusa sidan var det åtminstone bättre än vädret 2012 när det inte bara regnade utan blåste en hel del, och allt i 3 graders temperatur.

Man talar ofta om tretimmarsgränsen när det kommer till Stockholm Marathon och detta år hade man mer anledning att nämna detta än många andra år. På herrsidan var det hela 457 löpare som klarade loppet under tre timmar, vilket faktiskt är det bästa resultatet man sett sedan 1995, inte en dålig bedrift måste man då säga!

Under hela 2000 talet har antalet löpare under tre timmar inte varit högre än 375, och bara förra året var det endast 121 som lyckades med det. Men då får man ju komma ihåg att det var 29 grader och ordentligt med sol under hela loppet.

När det gäller temperatur är det naturligtvis ganska många åsikter om vad som är bäst, det bottnar oftast i personlig preferens. En fördel med att springa i temperaturer som i år för att man inte lider lika stor vätskebrist på grund av att man ju svettas mindre.

Till resultaten så var det Yekeber Bayabel från Etiopien som tog hem vinsten på herrsidan med målgång på 2.18.22.  Damsidan var nog ingen överraskning för många som följt Stockholm Marathon att Isabellah Andersson tog hem segern med tiden 2.34.14, vilket då blev hennes sjunde seger i bara detta maraton. De flesta sajter som håller på med detta gav henne riktigt höga odds att vinna. 2012 var det enda året sedan 2008 som Isabellah inte har vunnit.