Hem » Tips » Sommar är löpningens årstid

Arkiv

Kategorier

Sommar är löpningens årstid

Sommaren är här och med den blir det lättare än någonsin att motivera sig att ge sig ut i löpspåret. Vi som gillar att springa har förstås inte det problemet, men det är klart att det finns dagar då man hellre skulle stanna hemma. Men när sommaren nu är här känner man ju nästan hur det spritter i bena.

För de som inte är så vana att springa är sommaren en idealisk årstid att börja göra detta på. Det varma vädret och långa dagarna gör att du kan passa in löpningen på de tider som är bäst för dig. På så sätt känns det inte lika jobbigt att ta sig ut och du kommer då träna mer.

En liten morot du kan använda är att köpa nya kläder. Då tänker vi främst på träningskläder, men det kan också vara en snygg bikini, de där skorna du suktat efter så länge eller ett par nya jeans. Poängen är att du kan använda det som ett startskott. ”Nu får jag en chans att prova mina löparskor” eller ” Om jag tränar idag kan jag ha mina nya jeans när jag ska ut och dansa med kompisarna” är en anledning så bra som någon att börja träna.

För det här är något du borde komma ihåg. Det spelar ingen roll vilka anledningar du har till att börja träna, det viktiga är att du har någon form av motivation. Har du det, kommer det bli mycket lättare att börja. Och om du börjar på ett bra sätt kommer det också bli mycket lättare att fortsätta.