Hem » Blogg » Snabba sätt för bättre hälsa

Arkiv

Kategorier

Snabba sätt för bättre hälsa

För dig som vill få bättre hälsa finns det tusentals artiklar som förklarar vad du behöver göra. Det kan vara allt från att dricka en kopp kaffe, äta mer blåbär eller välja en raw food-diet. Men faktum är att god hälsa är lättare att uppnå än du tror. Du behöver inte göra större förändringar i vardagen för att skapa stora förändringar i kroppen.

Sluta röka

Om du inte har gjort det än, behöver du skaffa en ny vana istället för rökningen. Du kan avvänja dig enklare med eSmokes, en typ av e-cigarett som använder vätska som förångas i behållaren. Vätskan kommer med eller utan nikotin så du kan trappa ned långsamt från nikotinberoendet. Du slipper tjäran och de cancerframkallande ämnena. Och din hälsa kommer att bli bättre för varje rökfri timme. E-juicen kommer i flera olika smaker, från naturell till jordgubb eller melon. Som rökfri kommer du att få förbättrad luktsinne, minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, bättre kondition, förbättrad blodcirkulation och finare hy för att nämna några av fördelarna.

Mindre socker

Vill man vara extrem ska du gå på en sockerdetox och ta bort allt onödigt socker ur dieten. Socker är beroendeframkallande, därför är det svårt att bara äta lite då och då. En detox behöver inte betyda inget socker någonsin, istället är det ett sätt att nollställa kroppen från sitt nuvarande beroende så det inte blir svårt att bara äta lite socker hädanefter. När du minskar andelen socker i dieten minskas risken för inflammationer och diabetes. En del får även bättre nattsömn och fylligare hud. Tänk på att juice och frukter innehåller mycket socker, undvik dessa även om de framstår som nyttiga alternativ till godis och läsk. Under själva detoxen är viktigt att läsa ingredienserna på livsmedel och få koll på var det finns dolda sockerfällor.