Hem » Skor » Rätt på vandringen

Arkiv

Kategorier

Rätt på vandringen

Fjällvandring med rätt utrustning

Outdoor, Hiking eller Vandring, kärt barn har många namn och nu är det nog kärare än någonsin. Svensken gör sig beredd för att ge sig ut i den svenska naturen mer än något år tidigare. Det betyder att många som ger sig i kast med våra nationalparker är nybörjare och det finns en del saker att tänka på. Här kommer listan med allt du behöver för att vara rätt på vandringen.

Rätt på fötterna

Första prioritet för att få en trevlig naturupplevelse är att fötterna fungerar. Dåliga skor eller kängor som inte använts tidigare är en genväg till en obehaglig semester. Det är dina fötter som gör huvudparten av jobbet när du är ute och det är där du ska lägga det största krutet. Se till att hitta kängor som passar dig bra, som är slitstarka och som släpper genom fukt, åt rätt håll. Ett bra ställe att börja är Brand By Nature.

Första förband

Det är förvånande hur många som ger sig ut i skogen utan att ha med första förband. Det minsta man kan kräva att du har med dig är någon form av blodstoppare och helst en tourniquet. Om du dessutom är en sådan som bryr sig om dina medturistare så är det värt att lägga till både skavsårsplåster och sårtvätt. Det behöver inte ens kosta särskilt mycket, börja titta på Pricerunner för hur många varianter som helst.

Skaljacka, skaljacka, skaljacka

Det går inte att säga det för många gånger, en modern skaljacka är något helt annat än de vandringskläder som var så populära på 70-talet. Tänk på att använda flera lager för att kunna förstärka eller lätta när det behövs. Det ska vara enkelt att ta av sig eller få på sig ett lager, så att du i princip kan göra det utan att tänka. Om du inte är noga med att anpassa din klädsel kommer du svettas för att sedan frysa, du kan få skavsår över hela kroppen och på ställen du verkligen inte vill ha skavsår. Allt detta slipper du om du är noga med klädseln. Börja leta skaljackor på Sportamore.