Hem » Blogg » Komma igång med löpning

Arkiv

Kategorier

Komma igång med löpning

Löpspåret är nog något som många drar sig för att ge sig ut, vilket man inte skall göra eftersom när man väl är där så är det faktiskt inte alls så farligt som man till en början kanske trott.

Det allra viktigaste om man vill komma igång med löpträning är att inte träna för mycket i början utan att kanske börja med ett par kortare rundor i veckan och därefter öka intensiteten.

Ett bra mål i början kan vara att kunna springa 5 km utan att stanna, något som alla kan klara av oavsett om man sprungit tidigare eller inte.
När man väl klarat detta kan man sedan ha som mål att springa milen, annars är faktiskt en 5 km-runda ett par gånger i veckan en bra träningsdos om man bara är ute efter att förbättra sin kondition och sedan också bibehålla den.

Ett tips om man vill ha en liten morot i sin träning och någonting att träna till kan vara att springa ett motionslopp eller motsvarande. Över hela landet finns det gott om olika lopp att springa med sträckor som varierar från några kilometer upp till flera mil.