Hem » Tips » Jakt som träningsform

Arkiv

Kategorier

Jakt som träningsform

Att jaga kan mycket väl räcka som träningsform. Det gäller bara att du jagar rätt och har rätt saker för att lyckas. För du vill väl fälla byten samtidigt som du får lite motion? Annars kan vi rekommendera skogspromenader!

Tillbehör

Om du tänker att jakt är en god motionsform behöver du inte vara så orolig över vikten på packningen. Se hellre till att du får med dig rätt saker som underlättar jakten och ökar dina chansen att lyckas. Skaffa exempelvis bra jaktoptik, ett kikarsikte eller kikare är avgörande för att skjuta byten på längre avstånd. Du kan locka fram djuren genom att hålla avstånd och bara vänta. Det krävs träning att skjuta med kikarsikte och förstå kulans bana på långa avstånd. Träna ordentligt på skjutbanan, var säker på att du kan lyckas innan du tar med dig siktet ut i skogen. Det är bara skamligt att jaga oförberedd och skadeskjuta djuren istället för att avliva dem med ett skott.

Ta också med vatten, sittunderlag, kniv, toalettpapper, något att äta och dricka, regnställ, extra sockar och en varm tröja. Ska du sitta på pass kan du packa med fler saker men det blir inget riktigt träningspass av att sitta still och vänta.

Tuffare promenad

Om du vill utmana dig själv lite mer under jakten kan du använda vikter runt fötter eller händer som ger lite mer motstånd. Du ska så klart inte bli helt utmattad av jakten, blir det problem ska du orka ta dig tillbaka till bilen snabbt och effektivt. Men en lugn skogspromenad kan du göra lite mer som ett motionspass med ökad belastning. Välj att gå bredvid stigen, det brukar tvinga dig att ta högre och mer kalkylerade steg. Två saker som gör dig uthålligare och får dig att träna flås och balansen.