Hem » Blogg » Fördelar med just löpträning

Arkiv

Kategorier

Fördelar med just löpträning

Löpning är en fantastisk träningsform av flera anledningar. Träning i sig kommer alltid med positiva effekter och alla dessa och mer kan man få bara genom att träna ett par gånger i veckan.

1. Löpning är ingen materialsport

Till skillnad från exempelvis cykling behöver man inte spendera mycket för att kunna löpträna. Bekväma skor och kläder behöver inte alls kosta speciellt mycket idag och det finns alltid sätt att sänka kostnaden ytterligare. Inte heller behöver man betala för ett medlemskap på ett gym då löpning är något man kan göra utomhus året runt. Allt som krävs är att man klär på sig rätt för vädret.

2. Igen specialkunskap behövs för att kunna börja

Alla vet redan hur man springer. Detta är något vi fick lära oss tidigt i livet. Löpning är således den enskilt enklaste träningsformen alla kan börja med utan behöva lära sig något nytt.

3. Kan göras ensam eller i grupp

En del gillar att träna med andra medan andra föredrar att träna på egen hand. Löpning kan tillgodose båda dessa träningssätten och är ytterligare en anledning till varför löpning är så populärt. Om ens ordinarie träningspartner inte kan en dag, är det inget som hindrar en från att ge sig ut och springa ändå.

4. Bidrar till bättre balans

Balansen är speciellt viktigt att bygga upp som vi blir äldre för att undvika fallskador. Ju tidigare man bygger upp en bra balans desto mer fördelar får man så klart av den. Att specifikt springa på ojämna underlag hjälper till att stärka de små musklerna i foten. Vilket i sin tur gör oss mer stadiga och vi kan lättare hålla balansen. Att springa överhuvudtaget förbättrar dock fortfarande finmotoriken, även för de som springer på plana underlag.