Hem » Blogg » Att springa Marathon

Arkiv

Kategorier

Att springa Marathon

En del människor har det här suget att klara av utmaningar i blodet. Utmaningar satta av sig själva eller av någon annan spelar ofta inte någon roll. Dessa utmaningar kan givetvis vara av varierande grad och av olika slag. Men inte sällan handlar det om fysiska utmaningar, att klara av något som en i sammanhanget rätt låg procent av befolkningen ens överväger. 

Utmaningen

Det handlar till exempel om att genomföra en klassiker, för oss svenskar alltså, den som innefattar de fyra loppen; Vasaloppet, Vätternrundan, Lidingöloppet och Vansbrosimmet. Det kan även handla om att bestiga ett berg. Somliga väljer dessutom att göra det på extrema vis. Ett exempel är svensken Ted Svensson som med sin bror och kamrat tog cykeln till Frankrike och klättrade upp för Mont Blanc. En utmaning som kräver ordentligt med förberedelser.

Marathon

En annan utmaning som är otroligt fysiskt krävande och också kräver oerhörda förberedelser med månader, kanske år av träning för att ens ha en möjlighet att genomföra. Alltifrån kost, utrustning till träning och mer. Ett Marathon är 42 195 meter, alltså 4,2 mil. Med tanke på de förvisso obekräftade uppgifterna på att knappt 2% av Sveriges befolkning orkar springa en mil så förstår du utmaningen.

Innan man ens kan börja träna inför ett maraton så måste man först ha utvecklat sin löpteknik och kommit i form, är man inte överviktig eller har allvarliga konditionsproblem kan man säga att det tar omkring tre månader att komma i tillräckligt bra form så att man kan påbörja den träning man behöver genomföra för att ens kunna överväga ett maraton. Denna träning kommer sedan att ta allt från 6 till 18 månader, beroende på en del olika faktorer.

Motivationen kommer att spela en väldigt stor roll i det hela, man kommer behöva klara av att göra träningsturer på mellan en och en och en halv timme varannan vecka, detta är grundläggande kriterier för formen. Utöver dessa har man även andra kortare träningspass man måste genomföra varje vecka, att träna för ett maraton kommer att ta upp en ansenlig mängd tid.

London Marathon

Ett av de populäraste loppen att springa är London Marathon. Loppet är de facto världens största Marathon och löparlopp, där senast 34 631 personer deltog. Loppet hålls i april, vilket också är en fantastisk tid att besöka London. Är man intresserad av Premier League-fotbollen så är det dessutom ett utmärkt tillfälle att kombinera denna resa eftersom det är precis i upploppet av ligan. Låter detta spännande kan vi rekommendera att du kontaktar Go Sport Travel som erbjuder fotbollsresor och liknande. Dessutom har de bra kontakter och eftersom det kan vara svårt att få hotellrum under London Marathon så har du där en hjälpande hand. Lycka till!